Z polenty se dají připravovat různé pokrmy a jedním z nich je lahodný a zdravý projice.

Ingredience potřebné pro polenta proji jsou následující:

150 g kukuřičné polenty

3 vejce

200 g mouky

300 g malého nízkotučného sýra

1 lžička soli

1 prášek do pečiva

200 ml jogurtu

100 ml slunečnicového oleje

Při přípravě směsi je nutné zapnout troubu na 200 stupňů. V míse rozšleháme vejce do mírné pěny, přidáme k nim olej a jogurt a poté směs dobře promícháme mixérem. Po získání homogenní směsi přidejte mouku a polentu se lžičkou soli a práškem do pečiva.

V tomto případě se doporučuje použít bezlepkovou mouku. Když jsou všechny ingredience dobře promíchány a vyrovnány, přidáme jemně rozdrobený sýr. Směs vymazanou trochou oleje nalijte do formiček nebo většího plechu.

Projice se pečou při 190 stupních do zlatova a můžete párátkem zkontrolovat, zda jsou dostatečně propečené. Pokud párátko vložené do projiky zůstane suché, je to známka toho, že bylo v troubě dostatečně dlouho a před konzumací je lze vyjmout a pět minut odstát při pokojové teplotě.

Dieta s polentou a jogurtem

Dieta, ve které jsou hlavními aktéry jogurt jako mléčný tuk a polenta, je v poslední době velmi populární. Jogurt se často používá při mnoha dietách, protože ovlivňuje i regulaci trávení a hubnutí obecně. Výsledky budou ještě lepší a silnější v kombinaci s polentou. Pro tento typ stravy je nejlepší použít bio kukuřici a smíchat domácí polentu s jogurtem s nízkým obsahem tuku. Talíř polenty s jogurtem by se měl konzumovat dvakrát denně, nejlépe ráno a večer. Večer se doporučuje dvě až tři hodiny před spaním.