Postup:

Do 250 ml mléka pokojové teploty nechte rozpustit droždí. Přidejte mouku, 100 g cukru, 50 g změklého másla, sůl a vajíčko. Prohněťte si těsto a nechte jej odpočívat 1,5 hodiny.

Smíchejte 300 ml mléka, 120 g cukru, škrob, citronovou kůru a 2 žloutky. Vše dobře promíchejte, dejte na mírný oheň a přiveďte do varu. Odstraňte z ohně a nechte vychladnout. Přidejte zbývající změklé máslo, vanilku a citronovou šťávu a vyšlehejte pomocí metly.

Těsto rozdělte na 15-20 části a každý rozválejte do tvaru placky o tloušťce 1 cm. Přibližně 3 cm od kraje naneste na těsto vyšlehanou směs (bod č. 2). Zbylý okraj položte na krém a přitlačte rukama. Druhý okraj nakrájejte na proužky.

Zabalte těsto ještě jednou.

Těsto dejte na plech vyložený papírem na pečení a nechte ho odstát 30 minut. Potřete žloutkem a vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 15 minut.

Hotové pečivo přikryjte tenkou kuchyňskou utěrkou, nechte vychladnout a posypte moučkovým cukrem.

Pro změnu si můžete krém rozdělit na dvě části a do jedné poloviny přidat kakao. Získáte tak lahodnou kakaový pamlsek vhodný k snídani či jako společníka k odpolední kávě nebo čaji.