Tento recept se původně jmenuje *Cream de Parisienne* a pochází z francouzské cukrárny, která je touto lahůdkou proslulá.
I když výsledek receptu není rychlý či bez námahy, zaručujeme vám, že to bude skutečně stát za to.
Příprava této dobroty čerpá inspiraci z oblíbených francouzských písní, filmů a vzpomínek z cest do této kouzelné země …
Říká se, že koláče odsud jsou nejen chutné, ale neškodí ani vaší postavě.
Samozřejmě, toto tvrzení byste měli brát s rezervou, ale pravda je taková, že pokud se připravuje s láskou, tak se vždy podaří!
ingredience:
- 600 g polohrubé mouky
- 7 g sušeného droždí
- 100 g másla
- 1 vajíčko
- špetka vanilky na dochucení
- 30 g škrobu
- moučkový cukr na posypání
- 550 ml mléka
- 220 g cukru
- ½ čajové lžičky soli
- 3 žloutky
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- 1 čajová lžička citronové kůry