Pokud nechcete vajíčko se šedým žloutkem, nevařte ho moc dlouho a po vyjmutí z vroucí vody ihned zchlaďte ve studené vodě.

Často bojujeme s nevzhlednou žloutkovou barvou nebo tvrdou skořápkou, která se odlupuje. Někdy je loupání natvrdo uvařených vajec skutečnou výzvou. Při vaření natvrdo uvařeného vejce je důležitý i čas. Příliš dlouhé nebo příliš krátké mohou zkazit celou chuť. Zjistíme, jak uvařit dokonalé vejce natvrdo. Dodržujte tato pravidla a všichni budou perfektní.

Nevybírejte nejčerstvější vejce. V takových případech nastává problém s odstraněním skořápky. Membrána ve vejci je velmi lepkavá, což ztěžuje odlupování. Vybírejte raději ty, kterým pomalu končí datum spotřeby.

Vejce dejte do hrnce, zalijte studenou vodou a vařte. Když se voda začne vařit, vyjměte nádobu z trouby a přikryjte.Vejce uchovávejte v horké vodě po dobu 9-12 minut (podle velikosti). Po uplynutí stanoveného času vložte vejce do misky se studenou vodou, abyste zastavili proces vaření.

Když vejce trochu vychladnou a nejsou horká, můžete je oloupat. Lehce je udeřte o stůl, abyste rozbili skořápku, poté je ponořte do vody a oloupejte. Tím bude úkol mnohem jednodušší.