Tento recept na lahodnou vepřovou panenku v sýrové omáčce mám od svojí babičky. Dělávala ho vždy, když jsme začali domů nosit první houby z lesa a všichni jsme toto jednoduché a velmi chutné jídlo milovali. Toto jídlo si určitě zamilujete i vy!
Co budeme potřebovat:
- 800 g vepřové panenky
- 350 g nakrájených hub
- 150 g sýra gorgonzola
- 500 ml smetany na vaření
- 100 ml bílého vína
- 3-4 stroužky česneku
na marinádu:
- 1 lžíce indické hořčice
- 1 lžíce mexické nebo francouzské hořčice
- 2 lžičky sušeného majoránky
- 0,5 lžičky tymiánu
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce oleje
- 1 lžička soli
Postup přípravy najdete na další stránce…