Co lze vařit v myčce nádobí?

Produkty, které se běžně vaří ve vodě, jsou ideální pro přípravu nádobí v myčce. Můžete jej tedy bezpečně zabalit do plastového sáčku a dát do myčky:

  • ryby (zejména losos),
  • plody moře,
  • maso (zejména drůbež),
  • kroupy,
  • nějaké ovoce
  • některá zelenina (brokolice, květák, chřest),
  • vejce.

Nepokoušejte se však do myčky vkládat tvrdé produkty (např. brambory nebo řepu).

Potraviny před vložením do myčky řádně zajistěte. Jednotlivé ingredience můžete vložit do sklenic a pevně uzavřít. Dobře poslouží samozřejmě i bezvzduchové igelitové sáčky a alobal (můžete s ním maso pevně zabalit).

Recept na vejce do myčky nádobí

Každé vejce vložte do dvou plastových sáčků. Ujistěte se, že v nich není vzduch a dobře je zajistěte (můžete použít gumičky). Vše proto, aby se do nich nedostala voda. Poté vložte sáčky do horního koše myčky a zapněte přístroj.