Vaření v myčce má rok od roku více a více příznivců. Jde o poměrně kontroverzní metodu, která vám pomůže připravit zajímavé jídlo.

Příprava nádobí v myčce je založena na metodě sous vide. Nejde o nic jiného, ​​než o vaření jídla, které jsme předtím balili do vakuových sáčků. Díky tomu lze pokrm připravovat na páře nebo ve vodě. Tato metoda byla vyvinuta v roce 1970 francouzským kuchařem. Celý proces vaření probíhá při nízkých teplotách a trvá několik hodin.

Dva způsoby vaření

Podobným způsobem si můžete zkusit připravit pokrm v myčce. Ve skutečnosti je to docela neobvyklé, ale konečný výsledek vás jistě překvapí. Maso vařené v myčce si zachovává svou jemnou strukturu a získává zajímavou chuť. Nejprve však zvažte jednu věc.

  • V myčce vaříte jen tehdy, když do ní nedáváte špinavé nádobí.
  • Nádobí připravujete při mytí nádobí. Zde hrozí, že potraviny špatně ochráníte a na potraviny se mohou dostat mycí prostředky.

Tento druhý patent šetří vodu a elektřinu. A zajímavé je, že zavařovací sklenice můžete pasterizovat i v myčce.

Pokračování na další straně