Už žádné připálené hrnce a pánve

Kolikrát se vám připálilo vaše oblíbené jídlo? Musíte být obeznámeni s hněvem, který v tu chvíli cítíte. S trikem se skořápkou se ale připálené jídlo stane minulostí.

Do pánve s připáleným jídlem rozklepněte několik skořápek, přidejte trochu soli a horké vody a vydrhněte pánev houbou.

Ostřete nože v mixéru (multipraxe)

Dejte pár skořápek na půl hodiny do mrazáku a poté do mixéru.
Přidejte trochu vody a zapněte mixér. Výsledkem jsou ostré nože, jako by byly právě koupené.
Vaječné skořápky jako hnojivo pro rostliny

Vaječné skořápky jsou plné uhličitanu vápenatého, což je dobré pro rostliny.

Slupky osušte a rozdrťte na prášek nebo co nejjemnější.
Uchovávejte prášek ve sklenici, aby byl vždy po ruce.
Smíchejte prášek ze skořápek s trochou zeminy pro květiny a umístěte ji na místo, které potřebuje trochu hnojiva.
Skořápkový prášek – vyrobený z bio vajec

Slupky dobře omyjte, vložte do horké vody a vařte 10 minut. Nepoužívejte syrové vaječné skořápky.
Uvařené skořápky osušte, vložte do trouby na 150 stupňů na deset minut.
Nakonec je rozmixujte.
Uchovávejte prášek v chladničce.
Užívejte 1,5 až tři čajové lžičky denně.
Zde je návod, jak poznáte, že je bezpečné jíst vaječné skořápky:

• Pokud vejce nejsou uvařená, vařte skořápku alespoň 10 minut, abyste zabili potenciální škodlivé bakterie.

• Nechte slupky vychladnout a rozdrťte je na prášek.

• Skladujte je ve vzduchotěsné nádobě.

Chyby, kvůli kterým vaše vajíčka nedopadnou dobře: Ať už se rozhodnete pro jakýkoli způsob přípravy, na tohle zapomeňte!