Jakmile si toto přečtete, už nikdy nebudete vyhazovat skořápky od vajec.

Vejce jsou jedním z oblíbených snídaňových jídel v mnoha domácnostech, ať už je vaříte nebo smažíte jako míchaná vejce , omelety nebo míchaná vejce .

Vaječné skořápky ale vždy skončí v odpadkovém koši. Vy si však ani neuvědomujete chybu , kterou děláte.

Totiž vaječné skořápky obsahují celých 90 procent vápníku – minerálu, který chrání naše kosti a přispívá k celkovému zdraví.

Neexistuje jediná potravina, která by obsahovala tolik vápníku, kolik potřebujeme.

Samozřejmě, že na nich opravdu nebudeme mlsat, ale existují různé další způsoby, jak je využít.

Výhody zdraví

Existuje mnoho studií amerického „National Institute of Health“ o prášku z mletých vaječných skořápek a výsledky jsou vynikající. Prášek z vaječných skořápek má totiž četné pozitivní účinky na organismus.

Studie prokázaly, že vaječná skořápka je vynikající pro kosti, pro správnou činnost štítné žlázy, při léčbě zánětu žaludku a že posiluje organismus.

Vaječné skořápky obsahují dokonalou sadu ideálních látek pro ošetření zubního kazu a kromě vápníku také 27 dalších minerálů . Složení vaječné skořápky je stejné jako složení našich zubů.

Vaječné skořápky mohou pomoci při léčbě ortopedických onemocnění. Vitamíny a minerály nalezené ve skořápce mohou pomoci snížit ztrátu kostní hmoty u žen po menopauze .

Obsahují hodně vápníku a posilují kosti . Kromě toho snižují cholesterol a krevní tlak.

Půl čajové lžičky mletých vaječných skořápek obsahuje 1000 až 1500 ml vápníku, což je 90 procent našeho denního příjmu.