Sardinky jsou jedním z nejlepších přírodních zdrojů esenciálních omega-3 mastných kyselin na světě. Obsahují také EPA a DHA, dva typy esenciálních mastných kyselin, které tělo používá ke snížení zánětu, což vede ke zlepšení zdraví, lepší funkci mozku a nižšímu riziku chronických onemocnění.

Studie ukazují, že konzumace potravin, jako jsou sardinky, které jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny, může pomoci léčit poruchy nálady, jako je deprese a úzkost.

Mají také příznivý vliv na zdraví srdce a bylo prokázáno, že snižují hladinu cholesterolu a triglyceridů.

2. Chrání zdraví kostí

Díky vysokému množství vápníku vám sardinky mohou pomoci udržet zdraví kostí.

3. Chrání zdraví štítné žlázy

Selen a jód jsou v synergii a jsou základním složením sardinek. Selen je nezbytný pro dobré fungování štítné žlázy.

4. Poskytuje tělu dostatečné množství vitamínu B12

Nedostatek vitaminu B12 může způsobit příznaky, jako je poškození nervů, poruchy mentálních funkcí, potíže se zásobováním buněk kyslíkem a chronická únava. Pravidelnou konzumací sardinek nahradíte nedostatek tohoto vitamínu klíčového pro správné fungování celého těla.

5. Snižuje chuť k jídlu

Velmi výživné jídlo, které vám zajistí pocit sytosti až na několik hodin.

6. Kontroluje hladinu cukru v krvi

Sardinky jsou plné zdravých tuků a bílkovin, které působí na zpomalení vstřebávání cukru v krvi. Kombinace potravin s vysokým obsahem bílkovin a tuků, jako jsou sardinky, se sacharidy může zpomalit uvolňování glukózy (cukru) do krve, což pomáhá s prudkými nárůsty cukru.

Jíst sardinky je zvláště důležité pro lidi, kteří mají cukrovku, metabolický syndrom nebo jiné stavy spojené s inzulínovou rezistencí.

7. Zlepšuje vzhled pleti

Mastné kyseliny ze sardinek hrají velkou roli ve zdraví pokožky. Zmírňují zánětlivé procesy na pokožce a dodávají jí zdravý lesk.