Pravidelná konzumace sýra snižuje srdeční problémy, vysoký krevní tlak a cukrovku.
Milovníci sýrů mají o 38 procent menší pravděpodobnost, že budou trpět srdečním selháním než ti, kteří se mu vyhýbají. Jejich vysoký krevní tlak se sníží o třetinu, zatímco riziko cukrovky 2. typu je více než poloviční.
Odborníci tvrdí, že zatímco tuk v sýru může být pro nás špatný, vápník v něm může snížit jeho vstřebávání a pomáhat kontrolovat cholesterol.
Mléčné bílkoviny, jako je kasein, mohou snížit škodlivé otoky tepen. Odborníci z Peking Union Medical School v Číně studovali data od 450 000 dospělých Britů. Zjistili, že riziko srdečních onemocnění bylo o 35 procent nižší u lidí, kteří pravidelně jedli sýr, ve srovnání s těmi, kteří jej nejedli.
Pokračování na další straně