90 % lidí myje syrové kuře před vařením. Dnes vám prozradíme, proč byste tuto chybu neměli udělat. Syrové kuře obsahuje tělu škodlivé bakterie, bakterie Campylo a salmonelu, které v mnoha případech způsobují otravu jídlem, proto se zdá logické kuře před vařením umýt. Bohužel tento přístup je špatný . Pokud kuře před zpracováním umyjeme, dáme prostor dalšímu šíření bakterií a dokonce i naše pracovní plocha a dřez bude plný bakterií.

Jennifer Quinlan z Drexel University se zúčastnila výzkumu souvisejícího s tímto tématem, který si vyžádalo ministerstvo venkovských domácností v Americe. Podle Quinlana 90 % lidí ve studii své kuře před použitím umývá. Recepty na kuřecí pokrmy začínají tím, že kuře umyjete a necháte okapat. Výzkumy dokazují, že tato metoda nás před bakteriemi nechrání , protože je neodstraní a dokonce způsobí rozšíření ještě více bakterií.

Osoba provádějící výzkum dala tomuto programu následující název: „Tajemství jídla v rodině“, který zahrnuje následující definice:

  • Udržujme to čisté. Myjte si ruce co nejčastěji a čistěte povrchy ve vaší domácnosti tak často, jak je to možné.
  • Pokrmy vybírejme zvlášť. Nedovolte, aby syrové kuře překáželo jiným potravinám.
  • Jídlo dostatečně připravte. Vnitřní teplota připravovaného kuřete po smažení a vaření musí být minimálně 74 stupňů.
  • Necháme v chladu. Připravené kuře v pravý čas (až vychladne) dejte do lednice.

Pokračování na další straně