Pořádný punč

Ingredience:

  • 1 láhev polosladkého červeného vína
  • 1 láhev polosladkého bílého vína
  • 1,5 dl rumu
  • 10 dkg cukru
  • 2 tyčinky skořice
  • 1 citron
  • 5 pomerančů

Dva pomeranče a citron důkladně omyjte a nakrájejte spolu s kůrou. Z dalších tří pomerančů vymačkejte šťávu. Začněte ohřívat vína se skořicí, poté, když je již horká, přidejte cukr, ovoce a pomerančovou šťávu. Přiveďte k varu a poté stáhněte z ohně.Z jablečné šťávy lze vyrobit i božský zahřívací nápoj. Svařte litr se dvěma tyčinkami skořice, poté přidejte dvě lžíce medu. Nalijte do sklenic s obroučkou a podávejte s kousky sušených jablek.