Svařené víno je oblíbené v zimě a kolem Vánoc. Udělat opravdu lahodné a speciální svařené víno však není jednoduché.

Svařené víno nejen příjemně zahřeje ruce a duši před Vánoci při nakupování, ale také je po nich skvělým zimním nápojem. Na malé setkání přátel nepotřebujete lepší apropos než pikantní horké víno.

Na rozdíl od všeobecného mínění se nehodí ke svařenému vínu. Vyberte si ne příliš drahé, spolehlivé víno střední třídy, jinak budete druhý den zaneprázdněni ne příjemnými vzpomínkami, ale bolestmi hlavy.

Kromě svařeného vína si samozřejmě můžete připravit i jiné lahodné nápoje, které zahřejí duši.

Svařené víno

Ingredience:

  • 3 lahve červeného vína
  • 5 lžic medu
  • 3 pruhy druhů
  • 10 hřebíčků
  • 1 celá skořápka muškátového oříšku
  • půl šálku sušených jablek

Víno začněte zahřívat na mírném ohni a poté přidejte koření. Jablko přidejte, až když se začne vařit. Přiveďte k varu, poté vyjměte koření a udržujte v teple. Můžete si ho vyrobit i z bílého vína.

Pokračování na další straně