Dobře využijte okurkovou sezónu

Okurky jsou bohaté na antioxidanty, vitamíny a minerály, proto patří mezi velmi užitečné potraviny.

Ovlivňují náš vzhled, pleť a vlasy, ale také zdraví. Dodají nám energii a maximálně hydratují. V Indii se používají již od starověku nejen jako součást stravy, ale také v tradiční medicíně.

Mnozí si ani neuvědomují, jak užitečná tato zelenina je. Při pravidelné konzumaci působí na naše tělo následovně:

  1. Pomáhá zhubnout

Vysoký obsah vody v okurkách pomáhá udržovat sytost a kontrolovat příjem potravy. Okurka neobsahuje tuk a je nízkokalorická, takže je skvělá na hubnutí.

  1. Urychluje trávení

Okurky obsahují vlákninu, vitamíny a vysoký obsah vody, která pomáhá lépe fungovat vašemu trávení. Pouze jedna okurka proto může vyřešit zažívací potíže.

  1. Maximálně hydratuje pokožku a vlasy

Okurky jsou plné vody a každodenní konzumace zlepšuje celkovou úroveň hydratace organismu, což je velké plus pro zdraví.

Navíc obsahují vitamíny B a C, jako je zinek, a jsou klíčové pro krásnou pleť. Jsou také plné kyseliny kávové, která má protizánětlivé vlastnosti, a fisetin v okurce pomáhá bojovat s prvními známkami stárnutí pleti.

Za udržení zdravých vlasů jsou zodpovědné vitamíny skupiny B, jako je riboflavin, na který jsou okurky bohaté. Kromě nich je důležitý také biotin a vitamín C, které rovněž zabraňují předčasnému vypadávání vlasů a vzniku šedivých vlasů.

Pokračování na další straně

1
2