Léčivé vlastnosti syrovátky jsou velmi vysoké a nebyly plně prozkoumány. Intenzivní užívání syrovátky vede k rychlé regeneraci nemocných míst v těle, následně urychluje odbourávání tuků a posiluje imunitu. Syrovátkové proteiny mají pozitivní vliv na sníženou chuť k jídlu, zvýšený cholesterol, kaz a zubní plak. Navíc podporují regeneraci jater a zabraňují osteoporóze. Doporučuje se pro sportovce, těhotné ženy a seniory.

Používá se při výrobě různých sýrů, kojenecké výživy, zmrzliny a krmiva pro zvířata. Z této směsi se odděluje syrovátkový protein a prodává se jako doplněk výživy. Syrovátka a její produkty jsou dostupné v různých formách, jako je kyselá syrovátka, sladká syrovátka, ale i nápoje obohacené ovocem. Syrovátku seženete ve všech lépe zásobených obchodech se zdravou výživou a seženete i syrovátku v prášku.

Zdroj:souspark