Rakovina žaludku je považována za velmi zákeřný nádor. Může být asymptomatická po celá léta. V její prevenci je nesmírně důležitá správná strava a vyhýbání se karcinogenním produktům. Co byste měli vyloučit ze svého jídelníčku?

Proběhla studie, která odhalila, že pravidelná konzumace konzervované zeleniny zvyšuje riziko rakoviny žaludku. Proto bychom je měli je svých jídelníčků vyškrtnout.

Zmíněný výzkum trval celých 11 let. Zúčastnilo se 40 000 Japonců středního věku.

Vědci z Národního institutu pro výzkum rakoviny uvádějí , že riziko vzniku rakoviny žaludku je ročně 1 z 500 mužů, mezi těmi, kteří konzumují nejvíce soli.

a co ženy? Zde bylo riziko 1 ku 1 300 za rok pro ty dámy, které konzumovaly nejvíce soli.

Pokračování na další straně