Kromě toho, že celer obsahuje hodně vody, obsahuje mnoho vitamínů a minerálů, které naše tělo potřebuje.

Pokud jde o výhody celeru, první věc, kterou je třeba poznamenat, je jeho bohatství na vitamín A, který posiluje imunitu, zlepšuje zdraví pokožky a očí a také posiluje imunitu plic.

Kromě vitaminu A je zde i vitamin K, který napomáhá srážení krve a chrání hustotu kostí.Draslík z celeru podporuje činnost srdce, svalové kontrakce a pomáhá udržovat svalovou hmotu a tato zelenina má také menší množství vitaminu C, vitaminu B, vápník a hořčík a mangan.

Celer je plný antioxidantů a také protizánětlivých látek a předpokládá se, že tyto sloučeniny chrání před poškozením buněk, které vede k předčasnému stárnutí a nemocem. Některé látky obsažené v celeru pomáhají optimalizovat oběh a snižovat krevní tlak, zatímco kvercetin a bioflavonoidy obsažené v celeru bojují proti akutním i chronickým zánětům a jsou spojovány s ochranou proti neurodegenerativním onemocněním, jako je Alzheimerova choroba.

Pokračování na další straně