Ředkvičky dodávají tělu draslík, snižují krevní tlak a regulují průtok krve, zejména u lidí s hypertenzí. Ředkvičky mají údajně chladivý účinek na krev.

Ředkvička má vysoký obsah vitaminu C, je účinná proti nachlazení a kašli a pravidelně posiluje imunitní systém. Kořenové plodiny zabraňují předčasnému stárnutí a potlačují záněty a tvorbu škodlivých volných radikálů.

Ředkvičky hrají důležitou roli při tvorbě kolagenu, který posiluje cévy a snižuje jejich náchylnost k ateroskleróze.

Ředkvička je označována za přírodní antimykotikum, které chrání tělo před účinky plísní a zmírňuje příznaky, když se objeví. Je to především díky přítomnosti bílkoviny zvané RsAFP2, která dokáže ničit plíseň Candida albicans, jejíž přemnožení často způsobuje vaginální kvasinkové infekce, kvasinkové infekce v ústech (afty) a invazivní kandidózu.