2- Druhé pozitivum, které jsem zaznamenala , bylo, že jsem vůbec nebyla nemocná, i když byla chřipková sezóna. Samozřejmě to mohla být náhoda a je to určitě díky tomu, že jsem tomu věnovala pozornost. Jíst jogurt – zvláště pokud obsahuje probiotika – však může posílit náš imunitní systém a snížit riziko infekcí, jako je sezónní chřipka a průjem.

Několik studií také ukazuje, že jogurt inhibuje bakterie zvané Helicobacter pylori v žaludku a střevech. Tato bakterie je spojována s gastritidou a rakovinou žaludku. Pravidelná konzumace jogurtu bez cukru navíc poskytuje ochranu před poševním sekretem a plísňovými infekcemi.

A dny plynuly a teď se jogurt stal součástí mého každodenního jídelníčku. Po dokončení experimentu jsem je nepřestala konzumovat, když ne každý den, tak určitě den za dnem.

Ale co se stalo s mojí váhou? Zhubla jsem;

Zde vás tedy zklamu, protože jsem nezhubla ani gram. Ostatně už jsem to mnohokrát řekla: neexistují žádná kouzelná jídla. Chcete-li zhubnout, je důležité dodržovat vyvážený jídelníček, který bude personalizovaný a bude obsahovat všechny skupiny potravin. Dokonce i sladkosti mohou být součástí vašeho jídelníčku, pokud jsou konzumovány s mírou.

Na co si dát pozor.

Pokud chcete jíst jogurt každý den, abyste mohli využívat jeho mnoho výhod, je důležité se ujistit, když si vyberete jogurt, který je neslazený a obsahuje 2 % tuku.

American Heart Association doporučuje jíst tři porce mléčných výrobků denně. Jedna porce může být například 1 šálek mléka, 1 šálek jogurtu nebo 40 gramů sýra.

A konečně, pokud trpíte intolerancí laktózy, možná nebudete tolerovat jogurt. Protože zatímco někteří lidé s intolerancí laktózy zvládnou malé množství mléčných výrobků, jako je jogurt, podle FDA je dobré se mléčným výrobkům úplně vyhnout, pokud pociťujete nepříjemné příznaky.