Je pravděpodobné, že právě teď máte v lednici alespoň jeden kelímek jogurtu . Ale jak dobře znáte tuto chutnou svačinu?

Jogurt je zdravý a lahodný zdroj bílkovin , který má mnoho lidí rád. Jogurt vyrobený z fermentovaného mléka lze jíst jako dresink, dip, nápoj nebo zmrazit jako dezert.

A samozřejmě nám poskytuje téměř všechny živiny, které naše tělo potřebuje každý den. Pouze jeden šálek jogurtu pokryje 49 % denní doporučené dávky vápníku. Je také bohatý na vitamíny skupiny B, které chrání naše srdce a cévy. A tím výhody nekončí, protože je bohatý na bílkoviny a minerály včetně draslíku, fosforu a hořčíku.

A tak jsem se rozhodla, že budu měsíc jíst každý den jogurt a uvidím, co se stane.

Pravdou je, že tento konkrétní experiment mě téměř vůbec neobtěžoval. Možná jsem měla zpočátku určité výhrady, protože jsem se obávala, že mě bude nudit jíst každý den to samé, ale naštěstí je jogurt velmi všestranná potravina a mohla jsem ho konzumovat v mnoha různých kombinacích.

1- Takže první věc, kterou jsem si všimla , jak dny plynuly, bylo, že moje střeva fungovala mnohem lépe, což mě příjemně překvapilo. Zde bych měla poznamenat, že jogurt obecně může posílit zdraví střev, protože obsahuje živé mikroorganismy (pocházející z fermentace mléka), které jsou zodpovědné za rovnováhu střevní flóry, která je zodpovědná za správné fungování střev a vyhýbání se gastrointestinálním problémům.

Pokračování na další straně