Jogurt je potravina, která by měla být pravidelně na našem jídelníčku. Výhody tohoto mléčného výrobku jsou četné a věda to potvrzuje téměř každý den.

Kyselé mléko nebo jogurt jsou nápoje, které prodlužují život a dělají ho kvalitní. Vědci to dokázali a poznamenali, že dospělý by měl během dne zkonzumovat 250 ml tohoto nápoje a děti až 500 ml. Nejnovější výzkumy ukázaly, že lidé, kteří konzumují velké množství kyselého mléka nebo jogurtů, jsou zdravější a žijí déle.

V těchto nápojích se nachází Lactobacillus bulgarikus, bakteriální kmen důležitý pro zdraví trávicího traktu. Tyto mikroorganismy používané k probiotickým účelům pocházejí z reprodukčního traktu žen, nejsou pro člověka patogenní ani toxické. Dokonale přežívají podmínky panující v trávicím traktu

To znamená, že nereagují na vysokou kyselost žaludeční šťávy, stejně jako na žlučové kyseliny v tenkém střevě. Lactobacillus bulgaricus je bakterie, která se živí laktózou, která je jednou z hlavních složek mléka, a to vše kvůli tvorbě kyseliny mléčné, která je nezbytná pro tvorbu potravin, jako je kyselé mléko a jogurty.

Pokračování na další straně

1
2