Nadýmání žaludku v menopauze je úzkost, se kterou se potýká mnoho žen – zde je návod, jak se jí můžete přirozeně zbavit!
Nadýmání je úzkost, se kterou se potýká mnoho lidí, a příčiny mohou být různé – nevhodná strava, potraviny způsobující nadýmání, nedostatek aktivity, konzumace rychlého občerstvení, stres, nesnášenlivost některých potravin atd. Při nadýmání však mohou hrát roli i hormony, a proto se mnoho žen cítí v menopauze nafouklé.
Estrogen a progesteron jsou dva primární ženské pohlavní hormony a tyto hladiny kolísají, když vstoupíte do menopauzy, což může způsobit některé nežádoucí účinky v těle. “Příliš málo nebo příliš mnoho progesteronu může rozhodně způsobit, že se žena bude cítit nafouklá,” vysvětlila Dr. Wendy Trubow pro mbg. “Obvykle, když žena vstoupí do menopauzy, objeví se nadýmání kvůli nízké hladině progesteronu, takže doporučujeme nechat si hladinu zkontrolovat,” dodala.
Jakákoli nerovnováha a změna hormonů může ovlivnit zdraví. „Zpočátku vede pokles a zastavení ovulace k poklesu progesteronu, po kterém následuje kolísání hladiny estrogenu a nakonec i pokles estrogenu pod hranici potřebnou pro menstruaci,“ uvedl gynekolog Eden Fromberg.
V důsledku toho se v těle může zadržovat přebytečná tekutina, což vede k nadýmání. Existuje několik metod, které mohou snížit pocit nadýmání v menopauze a také podpořit odstranění přebytečné vody – vše přirozené:
- Pijte hodně vody – Pokud vaše tělo zadržuje vodu, může to být známkou toho, že musíte pít více, ne méně. “Příjem tekutin je důležitý a omezení tekutin neřeší zadržování tekutin. Ve skutečnosti omezení tekutin ovlivňuje trávení, což nadýmání zhoršuje,” poznamenává Fromberg.
- Všímavější přístup k výživě – “Zpracovaná, studená jídla, potraviny produkující plyn, tučná jídla, lepek a potraviny obsahující cukr, sladkosti a rafinované sacharidy mohou přispět k nadýmání. Střevní mikrobiom se skládá z imunologicky citlivých organismů, které vystýlají naše tenké a tlustá střeva, což jsou základní mikrobi zvláště citliví na cukr, sladkosti a rafinované sacharidy,” vysvětluje Fromberg. Můžete omezit sladkosti a zpracované svačiny a nahradit je ingrediencemi bohatými na probiotika, jako je jogurt, fermentované potraviny jako kimchi a dokonce i kysané zelí. .
Pokračování na další straně