Recept na mangold s bramborem

Čerstvý mangold před přípravou dobře omyjte, abyste odstranili zbývající nečistoty. Odřízněte spodní část stromu s kořeny. Strom a listy se v průběhu času vaří jinak, proto oddělte stonek od listů ostrým nožem a nechte pár minut vařit před listy. Při přípravě koláčů se stonky a listy vaří současně.

  • 1 kg mangold
  • 4 malé brambory
  • od 4 do 5 stroužků česneku
  • 250 ml olivového oleje
  • tak

Příprava:

Česnek očistíme a nasekáme nadrobno, s přídavkem olivového oleje, pro lepší chuť to udělejte alespoň hodinu před přípravou pokrmu jako je mangold s bramborami. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky o velikosti sousta a vložíme do osolené vody a uvaříme. Mangold dobře omyjte, jak je vysvětleno, a nakrájejte stopku. Poté listy nakrájejte na palec nebo dva široké. Když jsou brambory hotové, vyndejte je děrovanou lžící a do stejné vody vložte nakrájený mangold.

Vařte asi sedm minut. Po sedmi minutách sceďte a zalijte studenou vodou, barva zůstane výrazně zelená. Postavte pánev na sporák a zalijte česnekem s olivovým olejem, který jste si předtím připravili. Po minutě restování přidejte brambory a dobře vymačkaný mangold. Smažte za stálého míchání asi dvě minuty, aby se chutě propojily.

Zdroj:novinet