Fazole jsou oblíbeným pokrmem mnoha lidí a lze je připravit na mnoho způsobů a každý z nich je pro gurmánské mlsné jazýčky zvláštním zážitkem. Nezanedbatelný je i jeho vliv na zdraví. Totiž, fazole mají velmi málo tuku a kalorií, bez ohledu na druh. Navíc jsou výborným zdrojem bílkovin, vitamínů skupiny B, kyseliny listové a vlákniny snižující cholesterol. Konzumovat ji může každý, protože neobsahuje lepek. Pokud držíte dietu, klidně si odpočiňte s jídlem z fazolí, vzhledem k velmi málo kaloriím a tukům, na které jsou bohaté, a zároveň dodejte tělu hořčík a železo. Po konzumaci fazolí vám nebude chybět energie a tělu poskytne skutečnou antioxidační ochranu.

Mnoho lidí se před přípravou fazolí zastaví s vědomím, že bobtnají a způsobují možné nepohodlí v důsledku tvorby plynů v těle. Ale i na to existuje pár triků. Mnohým je dobře známo, že fazole budou méně bobtnat, pokud je před vařením namočíte alespoň na několik hodin do vody. Podle triku z babiččiny kuchyně je dobré fazole den předem namočit a nechat přes noc ve vodě. 

Pokračování na další straně