Jak udělat vývar z kostí?
Nabízíme vám tradiční recept z hovězích kostí:
– 1,5 kg hovězích kostí

  • 4 l vody
    – 1 mrkev
    – 1 cibule
    – 1 stonek celeru
    – 2 polévkové lžíce jablečného octa
    – 2 šampaňské
  1. Omyjte kosti.
  2. Vložíme do velkého hrnce, pokropíme octem, přidáme oloupanou zeleninu, osolíme, zalijeme vodou, která pokryje kosti a zeleninu.
  3. Přiveďte k varu, snižte plamen (vývar by měl vařit a tvořit malé bublinky), přikryjte pokličkou a vařte 3–6 hodin.
  4. Přeceďte horký vývar, abyste odstranili všechny úlomky kostí. Vyhoďte kosti a zeleninu, které byly použity při vaření.
  5. Vývar podávejte teplý,