Kdo smí jíst cibuli a kdo musí omezit její používání ve stravě, vysvětlila Natalija Nefedova, nutriční terapeutka.

Cibule obsahuje vitamíny a minerály, kyselinu listovou, železo, vlákninu a živiny. Díky svému unikátnímu složení snižuje záněty v těle a posiluje imunitu. Lékaři ji doporučují ke krmení lidí s mnoha nemocemi.

„Kromě toho, že obsahuje vitamíny a minerály, například vitamín C, vitamíny skupiny B, vlákninu, obsahuje flavonoidy, které působí jako antioxidanty snižující zánětlivé procesy v těle. Nejčastěji ovlivňují kardiovaskulární procesy, cukrovku a onkologická onemocnění. Také cibule má pozitivní vliv na imunitu,“ uvedla pro Sputnik dietoložka, výživová poradkyně a členka Asociace dietologů Kanady Natalija Nefedová.

Uvádí také, že cibule pomáhá snížit příjem soli v těle.

Bez ohledu na všechno by se cibule neměla používat jako lék, který se konzumuje pouze tehdy, když je člověk nemocný. Měl by se jíst pravidelně, aby působil preventivně v boji s nemocemi, tvrdí výživová poradkyně.

Pokračování na další straně