Hot dogy, které poprvé představili němečtí přistěhovalci v 19. století, se rychle staly populárními a nejvíce se používaly na konci 20. a 21. století.

Jsou ale také jednou z nejškodlivějších potravin, které jíme. Nedávné studie zjistily, že párky v rohlíku mohou způsobit 4 typy rakoviny, včetně rakoviny močového měchýře, tlustého střeva, slinivky břišní a žaludku.

Podle nedávné zprávy Světové zdravotnické organizace (WHO) může veškeré zpracované maso vést k rakovině.
Výrobní proces párků v rohlíku spočívá v míchání zbytků vepřového, hovězího a kuřecího masa, které obvykle obsahuje „jedlé“ vedlejší produkty živočišného původu, jako jsou nohy a hlavy, tuková tkáň a kůže.

Tato směs je poté obohacena o řadu přísad, včetně většího množství soli, kukuřičného sirupu, dusičnanů a dalších chemikálií, z nichž většina způsobuje rakovinu.

Nejzdravějšími aditivy v párcích v rohlíku jsou dusičnany a dusitany, které se při vysokých teplotách vážou na aminy a tvoří tak nitrosaminy.

Pokračování na další straně