JAK ZLEPŠIT VÝSLEDEK DIETY 16:8
Aby si tělo po celou dobu diety poskytlo potřebné živiny a zvýšilo její účinek, odborníci radí zařadit do jídelníčku 16:8 osm skupin užitečných potravin.

Čtyři druhy spalovačů tuků zrychlí váš metabolismus, vytvoří korzet pro svaly a sníží hlad. Čtyři druhy prostředků pro zlepšení zdraví doplní zásoby vlákniny, vitamínů a antioxidantů, zlepší náladu, posílí imunitu.

SPALOVAČE TUKU Tučné
maso, kuřecí maso, vejce.
Ořechy a semínka: Nejlepší jsou vlašské ořechy, mandle a dýňová semínka.
Přírodní jogurt a další netučné a neslazené mléčné výrobky.
Hrách, fazole a jiné fazole.
Rybíz, ostružina, borůvka, malina a další červené a modré bobule.
Grapefruity, pomeranče, jablka a další ovoce bohaté na vlákninu a antioxidanty.

Rajčata a paprika jsou zdrojem lykopenu a karotenoidů.

Zelená zelenina, květák, brokolice, špenát a další zelená zelenina.
Při výběru této diety jako metody hubnutí byste měli věnovat pozornost také nápojům: čím více vody vypijete, tím lépe pro metabolismus. Alkoholické nápoje však musí být omezeny, jinak nelze dosáhnout působivých výsledků.

Pro boj s hladem během diety odborníci na výživu radí pít více horkých nápojů bez cukru, jako je bylinkový čaj. Dlouhá procházka na čerstvém vzduchu vám také může pomoci zbavit se přemýšlení o jídle.

NEDOSTATKY DÍTĚ 16: 8

Dieta 16:8 má kromě zjevných výhod i své nevýhody. Za prvé, nepomůže to všem. Například je zbytečné to pozorovat u lidí s poruchami metabolismu, stejně jako u těch, kteří trpí poruchami příjmu potravy nebo mají sklony k emočnímu přejídání.

Za druhé, odborníci na výživu varují, že efekt po dietě nemusí trvat dlouho, i když se pro mnohé stává zvykem a přechází ve vyvážený životní styl.

Pamatujte, že je na každém, aby se rozhodl, jakou dietu bude dodržovat. Najděte si perfektní fit, abyste si udrželi ideální zdraví a váhu.

Velký lékař starověku Hippokrates jednou řekl: “Řekni mi, co jíte, a já ti řeknu, z čeho jsi nemocný.” Abychom zůstali v dobré kondici a méně často onemocněli, je důležité vyloučit ze stravy ty potraviny, které našemu tělu škodí.

Zdroj:dnevni.rs