Gudson také zdůrazňuje, že jen málo potravin, které mají v optimálním množství všech tří prvků nezbytných pro lidi v padesátých letech, a špenát je na samém vrcholu tohoto seznamu jako nejlepší.
„Listy zeleniny obsahují vápník, draslík a nějaký vitamin B12,“ říká. “Kromě toho také obsahuje vlákna, která jsou důležitá pro zdraví hadic a srdce, jakož i pro antioxidanty, které pomáhají tělu bojovat proti zánětu.”
Chcete -li však maximalizovat výhody rozpětí a „vytáhnout“ nejdůležitější živiny, musíte mít obecně vyváženou stravu. To znamená, že rada je jíst další potraviny, které v těchto důležitých látkách oplývají.
„Nejlepší zdroje vápníku jsou mléčné výrobky, jako je mléko, sýr a jogurt. Nejlepší zdroje vitamínu B12 jsou umístěny v živočišných produktech, jako jsou hovězí, játra, ryby, vejce, mléčné výrobky. Nejlepší zdroje draslíku jsou však v. Ovoce a zelenina kromě mléčných výrobků, jako je mléko a jogurt.