Vědci však mají několik teorií. Za prvé, bílý chléb má vysoký obsah kalorií a jednoduchých sacharidů, ale nízký obsah vlákniny, zdravých tuků a bílkovin. Díky tomu je bílý chléb klasifikován jako potravina s velmi vysokým glykemickým indexem (s vysokým GI). Studie ukazují, že konzumace potravin s nízkým GI vede k pocitu plnosti než konzumace potravin s vysokým GI. Jinými slovy, jídlo s vysokým obsahem GI vás prostě nezasytí tolik jako ostatní potraviny, což může způsobit přejídání a přibírání na váze, což znamená, že mohli pouze ukázat, že existuje souvislost mezi spotřebou bílého chleba a břišním tukem, ne proč bílý chléb vede k břišnímu tuku.

Vědci však mají několik teorií. Za prvé, bílý chléb má vysoký obsah kalorií a jednoduchých sacharidů, ale nízký obsah vlákniny, zdravých tuků a bílkovin. Díky tomu je bílý chléb klasifikován jako potravina s velmi vysokým glykemickým indexem (s vysokým GI). Studie ukazují, že konzumace potravin s nízkým GI vede k pocitu plnosti než konzumace potravin s vysokým GI. Jinými slovy, jídlo s vysokým obsahem GI vás prostě nezasytí tolik jako ostatní potraviny, což může způsobit přejídání a přibírání na váze, ne proč bílý chléb vede k břišnímu tuku.

Vědci však mají několik teorií. Za prvé, bílý chléb má vysoký obsah kalorií a jednoduchých sacharidů, ale nízký obsah vlákniny, zdravých tuků a bílkovin. Díky tomu je bílý chléb klasifikován jako potravina s velmi vysokým glykemickým indexem (s vysokým GI). Studie ukazují, že konzumace potravin s nízkým GI vede k pocitu plnosti než konzumace potravin s vysokým GI. Jinými slovy, jídlo s vysokým obsahem GI vás prostě nezasytí tolik jako ostatní potraviny, což může způsobit přejídání a přibírání na váze, ne proč bílý chléb vede k břišnímu tuku. Vědci však mají několik teorií. Za prvé, bílý chléb má vysoký obsah kalorií a jednoduchých sacharidů, ale nízký obsah vlákniny, zdravých tuků a bílkovin.

Díky tomu je bílý chléb klasifikován jako potravina s velmi vysokým glykemickým indexem (s vysokým GI). Studie ukazují, že konzumace potravin s nízkým GI vede k pocitu plnosti než konzumace potravin s vysokým GI. Jinými slovy, jídlo s vysokým obsahem GI vás prostě nezasytí tolik jako ostatní potraviny, což může způsobit přejídání a přibírání na váze, Bílé pečivo je klasifikováno jako velmi vysoká potravina s jejich glykemickým indexem (vysoký GI). Studie ukazují, že konzumace potravin s nízkým GI vede k pocitu plnosti než konzumace potravin s vysokým GI. Jinými slovy, jídlo s vysokým obsahem GI vás prostě nezasytí tolik jako ostatní potraviny, což může způsobit přejídání a přibírání na váze, bílé pečivo je klasifikováno jako potravina s vysokým glykemickým indexem (vysoký GI). Studie ukazují, že konzumace potravin s nízkým GI vede k pocitu plnosti než konzumace potravin s vysokým GI. Jinými slovy, potraviny s vysokým GI vás jednoduše nezasytí tolik jako jiné potraviny, což může vést k přejídání a přibírání na váze.

Dalším způsobem, jak může bílý chléb způsobit přibírání na váze a břišní tuk, je stimulace uvolňování inzulínu v těle. Inzulin je hormon vylučovaný slinivkou břišní, který stahuje cukr z krevního řečiště do jater, tuku a svalů. Když jíte více jednoduchých sacharidů, uvolní se více inzulínu a více glukózy se pravděpodobně uloží jako tuk a břišní tuk. Je pravda, že bílé pečivo je spojeno se zvýšeným rizikem tuku na břiše, ale to neznamená, že ho musíte úplně vysadit. Integrální chléb s velkým množstvím vlákniny je ve skutečnosti spojen s menším množstvím břišního tuku, pokud je konzumován se zdravou stravou.