Postup:
1. Omyjte citrony. Vyberte si na moření to nejhezčí. Udělejte příčný řez, ale nenechte je rozpadnout. Každý citron naplňte lžící mořské soli a uzavřete. Poté ji pevně vložte do sklenice.
2. Ze zbylých citronů vymačkejte šťávu.
3. Do zavařovací sklenice dáme pepř, skořici a bobkové listy a přelijeme vymačkanou citronovou šťávou. Pokud zbývá 300 gramů, můžete do sklenice přidat sůl.
4. Nakonec přidejte vodu, abyste naplnili sklenici a zakryjte všechny citrony. Sklenici uzavřete a dejte na 4 týdny na tmavé místo.
Hotové nakládané citrony je potřeba chladit, takže pokud nemáte místo na velkou sklenici, dejte je do menších sklenic. Mohou stát 6 měsíců nebo i déle.
Nelze nezmínit to nejdůležitější – zdraví. V nakládaných citronech se množství užitečných látek několikrát zvyšuje. Jsou tedy ještě zdravější než čerstvé!
Sdílejte s ostatními a vyzkoušejte to!
Zdroj: chwilesloneczne.blogspot.com