Většina z nás má ráda kombinace produktů, o kterých by někoho jiného ani nenapadlo, že je lze mezi sebou kombinovat. To je přesně ten případ.
Samotný název „nakládané citrony“ nám připadá absurdní, ale věřte nám, nic aromatičtějšího jste ještě nezkoušeli.
Určitě si říkáte, k čemu takové citrony můžete použít? Jak se ukázalo, je perfektním doplňkem k omáčkám, dušené zelenině, masům, salátům, rýži, krupičkám a kuskusu a lilek bez nich prostě nechce chutnat. Někteří je dokonce jedí na sendvičích!
Zde je několik tipů, jak nakládat citrony:
Ingredience na čtyřlitrovou zavařovací sklenici (zkontrolujte, kolik se do sklenice vejde a podle toho množství upravte)
• 16 citronů
• 8 citronů na vylisování šťávy
• 300 g hrubé soli, nejlépe mořské
• hrst kuliček barevného pepře
• 1 tyčinka skořice
• pár bobkových listů
• minerální nebo převařená voda
Pokračování na další straně