Vejce s takovým okrajem se dá snadno sníst, i když vypadá velmi nechutně – ale jeho chuť ponechává mnoho přání, už jen kvůli velmi suchému žloutku kvůli převaření.

Jak dlouho vařit vajíčko?
Pokud chcete získat vajíčko natvrdo, stačí ho vařit 7-10 minut. V tom případě se vyplatí hlídat si čas. Nejlépe zde funguje speciální časovač na vajíčka. Začněte počítat dobu vaření od okamžiku, kdy se voda vaří. Tímto způsobem naše vajíčka vyjdou perfektně, bez modrých okrajů nebo skvrn.

Pamatujte, že po vyjmutí vejce z vroucí vody je zalijte studenou vodou. Tím se rychle ochladí. Navíc se vyhneme vzhledu modrého lemu kolem žloutku. Takto připravené vajíčko skvěle chutná se lžičkou majonézy. Je také skvělým doplňkem k sendvičům s hlávkovým salátem a rajčaty.

 Myslíte, že stojí za to o tom vědět? Dejte vědět svým příbuzným a/nebo přátelům.