postup:
Maso trochu naklepeme pod igelitem. Potom ochutíme solí a gyros kořením.
V misce smícháme olivový olej, pivo, med, citrónovou šťávu a do této marinády vložíme maso.
Necháme marinovat alespoň 2 hodiny – ideálně přes noc.
Připravíme si hluboký plech. Brambory omyjeme, nakrájíme na plátky a 1/2 uložíme na spodek plechu.
Posypeme kořením na pečení brambor, solí, případně oblíbenými kořením.
Na brambory uložíme plátky žluté a červené cibule.
Nyní uložíme ½ masa. Na maso opět uložíme vrstvu brambor, ochutíme a přidáme kousky slaniny a očištěné česnekové stroužky.
Pokračujeme zbytkem cibulky a zbylými kousky masa.
Nyní plech zakryjeme alobalem.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 50-60 minut.
V misce smícháme všechny přísady na omáčku a po uplynutí tohoto času, uložíme plátky rajčata a naneseme na povrch omáčku.
Vložíme bez alobalu zpět do trouby a necháme zapéct dozlatova.
Nemusíte už nic přidávat, podáváme tak, jak je.
Přejeme vám dobrou chuť!