Podívejte se na nejdůležitější výhody oliv:

Odstraňují přebytečný cholesterol v krvi.

Omezují kolísání krevního tlaku.

Jsou vynikajícím zdrojem vlákniny

Je velmi dobrým zdrojem vitamínu E.

Působí jako antioxidant, chrání buňky.

Snižují následky degenerativních onemocnění, jako je Alzheimerova choroba, nezhoubné a zhoubné nádory včetně flebitid.

Pomáhají předcházet krevním sraženinám, které by mohly vést k infarktu nebo hluboké žilní trombóze.

Chrání buněčné membrány před nemocemi, jako je rakovina.

Chrání před anémií (nedostatkem železa).

Zlepšují plodnost a reprodukční systém.

Hrají důležitou roli při udržování zdravého imunitního systému, zejména při oxidativním stresu a chronických virových onemocněních.

Olivy jsou také prokazatelně afrodiziakum!

Jsou výživné a bohaté na minerální soli, jako je sodík, draslík, hořčík, železo, fosfor a jód.

Poskytují základní vitamíny a aminokyseliny.

Obsahují kyselinu olejovou, která má příznivé vlastnosti pro ochranu srdce.

Obsahují polyfenoly, přírodní chemickou látku, která snižuje oxidační stres v mozku. Denní konzumací porce oliv tedy budete mít zlepšení paměti až o 25 %.

Jen jeden šálek oliv je skvělým zdrojem železa (4,4 mg).

Konzumace oliv může zlepšit vzhled vrásek o 20 %, protože obsahují kyselinu olejovou, která udržuje pokožku jemnou a zdravou.

Snězením pouhých 10 oliv před jídlem můžete snížit chuť k jídlu až o 20 %. Je to proto, že mononenasycené mastné kyseliny obsažené v olivách zpomalují proces trávení a posilují cholecystokinin, hormon, který vysílá zprávy o plnosti do mozku.

Pomáhají také vašemu tělu zvýšit produkci adiponektinu, chemické látky, která spaluje tuky až pět hodin po konzumaci.

POZOR – Olivy jsou bohaté na prospěšné tuky, ale také na škodlivou sůl, proto si musíme dávat pozor, které a jak je konzumujeme .