Čtěte pozorně. 

Renomovaný americký lékař a vědec Mark Hyman napsal sloupek o tom, co dělat, pokud je vám diagnostikována rakovina.

“Marku, co bys dělal, kdyby ti byla diagnostikována rakovina?” Tuhle otázku mi onehdy položil kamarád.

Bohužel se ve svém životě setkávám s rakovinou velmi často: stalo se to u mé rodiny au pacientů. Problém je v tom, že konvenční medicína v onkologii uvažuje ve špatných, zastaralých kategoriích.

Velmi dobře jsme ji stříhali, pálili a dokonce i leptali chemoterapií, ozařujeme ji a bombardujeme léky, ale příčina rakoviny zůstává nevyléčitelná.

Naštěstí máme alternativu. Toto je ” funkční lékařský přístup k rakovině ” .

Funkční medicína umožňuje odborníkům a pacientům spolupracovat na řešení základních příčin onemocnění. Jedná se o takový nový personalizovaný model pro diagnostiku a léčbu nových nemocí.

Závěr je jednoduchý: darujete vzorky na genetickou analýzu a lékaři vám řeknou, k jakým chronickým chorobám máte predispozici a co musíte udělat, abyste se jim vyhnuli.

Většina odborníků v této oblasti se shoduje, že rakovina vzniká v důsledku nerovnováhy v energetickém systému těla. Nemoc přichází „postupně“, a proto tolik lidí žije s nádory, aniž by o tom věděli.

Jinými slovy, rakovina je důsledkem nezdravého životního stylu.

Co dělat? Změň to. Na jednu stranu by to mohla být výborná prevence onkologie. Na druhou stranu někteří pacienti mohou očekávat, že je nový životní styl změní a nádoru se zbaví. Je přece známo, že imunitní systém těla za určitých podmínek stále dokáže detekovat rakovinné buňky a zničit je!

1. Přestal bych jíst cukr.

Cukr vyživuje rakovinné buňky a podporuje jejich rozvoj. Průměrný Američan sní za rok 69 kilo cukru a 66 kilo mouky! Totéž se děje ve zbytku světa, kde je obézních 1,7 miliardy lidí!

Pokud chcete předcházet rakovině nebo ji alespoň kontrolovat, budete muset dodržovat dietu, která udržuje normální hladinu inzulínu.

Jezte čerstvé, celé, „skutečné“ potraviny bohaté na vlákninu a minimalizujte příjem sladkých zpracovaných potravin. Můžete se tedy živit, ale zbavte se stravy rakovinných buněk.

2. Vyřadil bych z jídelníčku všechny potraviny, které mi nevyhovují.

Jaké jsou tyto produkty? Každý je jiný. Ve velké studii publikované v  Journal of the American Medical Association bylo zjištěno, že asi 35 % Američanů trpí citlivostí na lepek. Pokud takoví lidé jedí chléb každý den, dříve nebo později zemřou buď na rakovinu, nebo na srdeční choroby.

Mléčné výrobky jsou také oblíbeným spouštěčem potravinové alergie. Navíc jsou spojeny s inzulinovou rezistencí. Pokud takoví lidé neustále pijí mléko a špatný zdravotní stav odepisují jako stres nebo únavu z práce, dříve nebo později jim zanícená střeva způsobí velmi vážné problémy.

Poslouchejte sami sebe. Pokud se vám po nějakém jídle, které vám chutná, ale nevejde, dělá špatně, odmítněte ho!

3. Postaral bych se o zánětlivé procesy v těle.

Zánět je přímou cestou ke všem závažným chronickým onemocněním, včetně rakoviny. Obvykle začínají, když se u vás rozvine inzulínová rezistence, autoimunitní onemocnění nebo alergie.

Pokud se cítíte unavení a přetížení, opřete se o potraviny bohaté na omega-3. Jejich nejlepším zdrojem jsou červené ryby a lněné semínko. Pomohou vašemu tělu vyrovnat se se záněty.

Pokračování na další straně