Chutné a pro střevní trakt prospěšné. Toto je 5 nejlepších salátů z pekingského zelí

Salát z pekingského zelí a pomerančů

Velmi jednoduchý, ale svěží a neobvyklý salát. Pomeranče použij raději sladké. Na zálivku postačí přírodní jogurt, případně salát zakápni citronovou nebo pomerančovou šťávou. Klidně nech salát bez zálivky, bude i tak dostatečně šťavnatý.

INGREDIENCE

  • 1 hlávka pekingského zelí
  • 2 pomeranče
  • 1 čajová lžička citronové šťávy
  • 1 čajová lžička jablečného octa
  • dýňová semínka podle chuti

PŘÍPRAVA

  1. Nakrájej pekingské zelí na nudličky, čím blíž ke košťálu, tím tenší by měly být.
  2. Oloupej pomeranče a rozděl je na dílky.
  3. Do salátové mísy vlož pekingské zelí, dílky pomerančů a dýňová semínka.
  4. Zakápni citronovou šťávou a jablečným octem. Opatrně promíchej.

Salát Nastěnka z pekingského zelí a šunky

Připrav si salát z pekingského zelí se šunkou. Salát je velmi sytý, výrazné a lahodné chuti. Kombinace chuti všech ingrediencí je neopakovatelná.

INGREDIENCE

  • 1 hlávka pekingského zelí
  • 300 g šunky
  • 100 g vlašských ořechů
  • 150 g tvrdého sýra
  • 200 g korejského mrkvového salátu
  • 4 vejce
  • 300 g kuřecích filetů
  • půl plechovky konzervovaného ananasu
  • jarní cibulka a salátové listy podle chuti
  • sůl a majonéza podle chuti

PŘÍPRAVA

  1. Opláchni a nadrobno nakrájej zelí. Nejlépe na tenké nudličky. Čím tenší budou, tím bude chuť salátu zajímavější.
  2. Šunku nakrájej na kostičky. Ať tě ani nenapadne místo šunky použít salám, chuť by byla úplně jiná!
  3. Rozdrť a na rostlinném oleji opraž ořechy.
  4. Nastrouhej nahrubo sýr a uvařená vejce.
  5. Uvař kuřecí maso a nakrájej ho na kostičky.
  6. Ananasy nakrájej na větší kousky. Ananas musí být v salátu cítit.
  7. Jarní cibulku nakrájej na tenká kolečka.
  8. Smíchej všechny ingredience dohromady a přidej majonézu a sůl. Ještě jednou salát promíchej. Servíruj na salátových listech. Bude to vypadat slavnostněji.
  9. Dobrou chuť!

Salát z pekingského zelí s kuřecími filety a krutony

Salát z pekingského zelí je studnice vitaminů a dobré nálady.

INGREDIENCE

  • 1 hlávka pekingského zelí
  • 1 kuřecí filet
  • 1 cibule (záleží na vaší chuti)
  • 1 malá plechovka konzervované kukuřice
  • 1–2 svazky petrželové natě
  • olivový olej nebo majonéza podle chuti
  • citronová šťáva nebo balzamikový ocet podle chuti
  • krutony podle chuti
  • sůl, oregano, černý mletý pepř podle chuti

PŘÍPRAVA

  1. Nakrájej zelí na tenké nudličky.
  2. Rozmrazený kuřecí filet zlehka naklepej, opepři a osol. Osmaž kuřecí filet na pánvi.
  3. Nadrobno nakrájej cibuli a petrželovou nať.
  4. Ve velké salátové míse smíchej nakrájené pekingské zelí, zrníčka konzervované kukuřice, nakrájenou petrželovou nať a krutony z bílého chleba.
  5. Osol a přidej 1–2 špetky suchého oregana. Smíchej všechny připravené ingredience.
  6. Vychladlý kuřecí filet nakrájej na menší kostičky nebo nudličky a přidej do salátu.
  7. Salát můžeš ochutit olivovým olejem a citronovou šťávou. Případně můžeš místo šťávy přidat do oleje několik kapek balzamikového octa a vše promíchat.
  8. Dobrou chuť!

Salát z pekingského zelí s okurkou

Na přípravu chutného, lehkého a zdravého salátu z pekingského zelí s okurkou budeš potřebovat všeho všudy několik ingrediencí.

INGREDIENCE

  • 450–500 g pekingského zelí
  • 250 g salátové okurky
  • 2–3 g soli
  • 30 ml oleje
  • 1 čajová lžíce citronové šťávy
  • bylinky podle chuti

PŘÍPRAVA

  1. Rozděl hlávkové zelí na jednotlivé listy, opláchni je a nakrájej na nudličky.
  2. Opláchni okurku. Uřízni jí špičky a nakrájej okurku na půlměsíčky.
  3. Vlož zeleninu do mísy, přidej nakrájené bylinky. Můžeš použít petrželovou nať nebo čerstvý kopr.
  4. Osol a malinko zeleninu promačkej. Přidej olej a šťávu z citronu. Promíchej.
  5. Lehký salát s kalorickou hodnotou okolo 50 kcal na 100 g, zdravý a chutný salát z pekingského zelí a okurek,je hotový. Dobrou chuť!

Jak vidíš, dá se pekingské zelí výborně kombinovat s těmi nejrůznějšími potravinami. Jakýkoliv recept s pekingským zelím se automaticky stává veledílem.

Pokud zapojíš fantazii a necháš se inspirovat našimi recepty, bez problémů vymyslíš své vlastní recepty a s přehledem dokážeš základních pět nejoblíbenějších receptů rozšířit o spoustu nových pouze tím, že upravíš ingredience.