4. Mléčné výrobky
Nízkotučné mléčné výrobky zmírňují zvýšenou hladinu kyseliny močové, a to díky kyselině orotové nebo vitaminu B13, který zabraňuje zvýšení hladiny kyseliny močové a pomáhá ledvinám v tomto procesu pracovat. Jezte 3 malé sklenice nízkotučného jogurtu denně.
5. Citronová šťáva
Citronová šťáva má alkalizující účinek , takže účinně neutralizuje hladinu kyseliny močové. Je také bohatý na vitamín C, který posiluje imunitní systém a prospívá také kloubům.Každý den vypijte sklenici vlažné vody s citronem . Kurz by měl trvat dva týdny.
6. Pšeničná šťáva
Pšeničná šťáva je také skvělá pro neutralizaci hladiny kyseliny močové, protože má alkalizující účinek a je plná fytochemikálií, které jsou skvělé pro detoxikaci organismu. Smíchejte pšeničnou šťávu ve sklenici, přidejte pár lžic citronové šťávy a pijte každý den.
7. Třešeň
Třešně a lesní plody obsahují chemické prvky, které mohou snižovat kyselost organismu, včetně kyseliny močové. Snězte každý den půl hrnku třešní nebo modročerného lesního ovoce, jako jsou ostružiny nebo borůvky. Kúra by měla trvat 14 dní a jíst byste měli i ovoce bohaté na vitamíny, jako jsou jahody nebo jablka.
8. Olivový olej
Většina olejů, včetně extra panenského olivového oleje, dokáže zmírnit překyselení organismu, vybírejte však oleje lisované za studena, protože obsahují zdravé rostlinné tuky.
9. Potraviny bohaté na vlákninu
Jezte co nejvíce hrušek, pomerančů, jahod, jablek, obilovin obsahujících škrob a můžete také jíst banány, brambory, rýži a luštěniny.