4. Vysoký krevní tlak

Zpracované masné výrobky mohou způsobit vysoký krevní tlak, protože obsahují hodně soli, protože minerál hraje důležitou roli v procesu konzervace. Červená masa obsahující nasycené tuky, ale také kuřecí maso, může přispět ke vzniku vysokého krevního tlaku. Vyplatí se jíst více zeleniny a ovoce bohatého na vlákninu a pokud možno omezit konzumaci masa.

5. Nepříjemný tělesný pach, dech

To může být také známkou toho, že vaše tělo není schopno maso správně rozložit a že toxiny v něm odcházejí přes vaši kůži. Pokud se nechcete zbavit nepříjemného tělesného pachu nebo zápachu z úst, stojí za to vyzkoušet doplňky stravy, které napomáhají trávení.

6. Slabý imunitní systém

Za častějšími nemocemi může stát i nesprávné trávení masa, protože to může mít vliv i na imunitní obranu organismu, zejména jeden z přirozených cukrů v mase Neu5Gc může imunitu oslabit.

7. Únava

Po snědení velkého množství masa se můžete cítit unavení, skleslí, slabí, což souvisí s tím, že vaše tělo má potíže s trávením masa. Místo masa se vyplatí jíst více zelené, osvěžující, na vitamíny bohaté zeleniny, protože se tak budete cítit lehčí a energetičtější.

8. Nevolnost

Pokud se vám často dělá nevolno po snědení velké porce masa, může to znamenat, že je pro vaše tělo velmi náročné je strávit. Místo masa si chvíli dejte lehké saláty, ať se s nevolností určitě rozloučíte.

9. Nadýmání

Pokud má tělo potíže s trávením, jedním z nejviditelnějších příznaků je nadýmání. Hlavně tučné, tučné maso zpomaluje trávení, jedním z projevů může být i déletrvající nadýmání. V takových případech je lepší jíst ryby a kuřecí maso, se spoustou zeleniny a pomalu se vstřebávajícími sacharidy.