Maso živočišného původu je plné užitečných živin, které lidské tělo potřebuje. Stejně jako u jídla obecně by však jedním z důležitých základních pravidel pro konzumaci masa měla být střídmost, neboť nadměrná konzumace masa může mít nespočet nebezpečných následků.

Nyní popíšeme 9 příznaků, jejichž přítomnost může naznačovat, že vaše tělo nemůže optimálně trávit maso nebo masné výrobky, které jíte.

1. Zácpa

Pokud jíte hodně tučného masa, nedivte se, že se u vás po čase objeví zácpa, protože konzumace tučných jídel je obtížná a dokonce pomalejší než jiné druhy potravin. Červené maso je navíc chudé na vlákninu, a proto se může objevit zácpa. Odborníci na výživu radí, že stačí jíst 100–200 gramů červeného masa týdně s dostatkem zeleniny a cereálií bohatých na vlákninu.

2. Neustálý pocit plnosti

Právě jste snědli sendvič s masem, ale máte hlad? To by mohlo být známkou toho, že konzumujete příliš mnoho bílkovin, ale málo vlákniny, takže hladina cukru v krvi rychle klesá, což znamená, že se zase zakousnete do něčeho lahodného. Místo masa se v případě hladu vyplatí dát si řecký jogurt s lesním ovocem.

3. Tmavé skvrny pod očima

Pokud se vám pod očima často objevují tmavé skvrny, zvláště když jste den předtím snědli velké množství masa, jedním z důvodů může být to, že vaše tělo mělo potíže s trávením masa a toxinů nahromaděných ve vašem těle.

Pokračování na další straně