Je to především nerovnováha v našem zdraví, která se může podepsat ve všech oblastech našeho života. Naše zdraví je ovlivněno především stravou a dalšími životními návyky. Pokud jíme vědomě, můžeme se chránit před mnoha věcmi, včetně rakoviny. To je potvrzeno výzkumem.
Zde je 5 potravin, které mohou pomoci předcházet rakovině. Konzumujte je na denní bázi.
1 – Bobule
Všechny jsou chutné, s nízkým obsahem cukru, bohaté na vitamín C a další antioxidační sloučeniny. Všechny bobule jsou plné fytonutrientů, tedy účinných rostlinných látek, které hrají roli v prevenci rakoviny. O této kvalitě se v žádné nutriční vědecké knize nedočtete.
Jezte co nejvíce borůvek, ostružin, malin, jahod a rybízu.
2 – Kurkuma
Jde o jednu z nejužitečnějších bylin na světě, jejíž protizánětlivé a antioxidační účinky jsou podpořeny výzkumy. Rostlina se používá již tisíce let a je stále oblíbenější. Jelikož většina chronických onemocnění vzniká na podkladě dlouhodobého zánětu, je velmi důležité zařadit tuto rostlinu do našeho každodenního jídelníčku.
Pokračován na další straně