Zima je obdobím chřipek a jiných virových infekcí. V tomto období, těhotným s nachlazením, nám lékaři radí věnovat zvláštní pozornost pestré stravě a dbát na dostatečný příjem kalorií. Jezte potraviny, které zvyšují odolnost těla vůči nemocem. Slanina je přesně takové jídlo.
Kolem konzumace slaniny existuje mnoho mýtů. Ti, kteří na ně věří, pokud jej zcela nevyloučí ze svého jídelníčku, ale výrazně omezí jeho množství. Rozhodli jsme se tyto otázky objasnit a vyvrátit rozšířené mýty o slanině.
I přesto, že slanina obsahuje velké množství tuku a svými kaloriemi předčí kdejakou nezdravou potravinu, můžeme o ní tvrdit, že je v podstatě zdravá. Vědci to tvrdí teprve nyní, ale jak již bylo zmíněno, i bez vědců to věděli už dávno naši prarodiče. Tuk ve slanině je blahodárný pro naše tělo, a proč?
Pokračování na další straně