4. Kachní maso

Kachní maso je dobrým zdrojem bílkovin, niacinu, fosforu, riboflavinu, železa, zinku, vitamínu B-6 a thiaminu… ale obsahuje vysoké hladiny cholesterolu, zvláště pokud se jí s kůží. Porce 85 gramů vařené kachny s kůží obsahuje 70 miligramů cholesterolu, což je asi 25 procent doporučené hranice 300 miligramů cholesterolu na den pro zdravé dospělé,

Existuje až pět potravin, které úspěšně čistí krevní cévy:

1. Mořské řasy

Jsou plné minerálů, bílkovin, karotenoidů a antioxidantů. To je vše, co náš organismus potřebuje k udržení dobré funkce celého těla. Řasy pomáhají snižovat krevní tlak a rozšiřovat cévy.

2. Tuňák nebo losos

Modrý rybí olej obsahuje aminokyseliny s neuvěřitelně prospěšnými vlastnostmi. Řeč je samozřejmě o omega 3 mastných kyselinách, které pomáhají vyrovnávat hladinu cholesterolu a triglyceridů v krvi.

3. Ovesné vločky

Ovesné vločky k snídani nám dodají potřebnou energii, abychom vydrželi až do oběda. Zrychlí a znormalizuje metabolismus a navíc obsahuje vlákninu, která snižuje schopnost cholesterolu „přilepit se“ na stěny tepen.

4. Sója

Isoflavony, které jsou součástí jeho nutričního složení, výrazně snižují hladinu cholesterolu a triglyceridů v krvi.

5. Rajče

Pokud chcete zdravé srdce, když je sezóna – jezte rajčata. Tato zelenina je bohaté na lykopen, silný antioxidant. Nejlepší na rajčatech je jejich všestrannost: můžete je jíst jako salát, v polévce nebo dušené maso nebo pečená v troubě s paprikou a lilkem.