Cholesterol může být smrtelný, pokud není včas pod kontrolou. Přinášíme vám proto seznam potravin, ve kterých číhá velké nebezpečí a seznam potravin, které jsou schopny „snížit cholesterol“

Příliš mnoho cholesterolu v krvi může vést k infarktu nebo mrtvici, proto budou lékaři pacienty upozorňovat na pravidelnou kontrolu tohoto parametru v krvi.

Pokud máte problémy s vysokou hladinou cholesterolu v krvi , chůze a zdravé jídlo jsou povinné. Měli byste však vědět, ve kterých potravinách číhá největší nebezpečí.

Toto jsou 4 potraviny, které mohou zvýšit hladinu cholesterolu k obloze:

  1. Smetanový sýr

Asi 30 gramů smetanového sýra obsahuje 100 kalorií a téměř 90 procent kalorií ve smetanovém sýru pochází z tuku a většina tuku v tomto jídle je nasycená. Tento nezdravý tuk je škodlivý pro srdce, protože zvyšuje lipoprotein s nízkou hustotou – LDL neboli špatný cholesterol, který ucpává tepny.

  1. Máslo

Problém je v tom, že jen jedna polévková lžíce másla obsahuje 31 g cholesterolu a hodně nasycených tuků, které nejen zvyšují hladinu „zlého“ LDL cholesterolu, ale snižují i ​​množství „dobrého“ či HDL cholesterolu.

3. Zmrzlina

Porce pouhých 85 g může obsahovat až 45 mg cholesterolu.

Pokračování na další straně