ZÁZRAČNÁ MELTA – VĚDĚLI JSTE, CO DOKÁŽE?

Melta je kávovinová směs, která se skládá z kořene čekanky, cukrové řepy, drceného ječmene a žita. Kořen čekanky je z této směsi obzvlášť vzácný proto, že v jiných potravinách, které běžně konzumujeme, bychom ho hledali jen stěží a přitom je to hotový zázrak pro lidské tělo.

Čekankový kořen obsahuje inulin, který je pomocníkem při mnoha potížích spojených se zánětem močových cest, ledvinových kamenech, zácpě nebo nechutenství.

Inulin také zvyšuje vstřebávání vápníku, hořčíku a dalších minerálů a snižuje hladinu cholesterolu a lipidů. Podporuje správné trávení a zlepšuje imunitu.

Vzhledem k tomu, že inulin není stráven, nemá žádný vliv na hladinu cukru v krvi: Je tedy bezpečný pro diabetiky.

Snižuje glykemický index potravy a podílí se tak na snižování zátěže při sekreci inzulinu. Pokud je konzumován ve velkém množství, může způsobit nadýmání. Má nízkou energetickou hodnotu, je vhodný pro dietní programy.

Poznámka: Melta není vhodná pro lidi, jejichž střevní systém není schopen vstřebat lepek (žitná složka).

Pokračování na další straně