Většina lidí má problémy s nadýmáním a plynatostí. Nepříjemné žaludeční křeče a rozbouřená střeva vznikají především v důsledku nedostatečného žvýkání potravy, kdy je nasáváno více vzduchu, než je nutné. Sacharidy, stejně jako laktóza z některých potravin, jako je mléko, zelí a některé druhy obilovin, také ovlivňují vzhled tohoto problému.
Jídlo je hlavní příčinou nadýmání a některé potraviny jsou považovány za producenty zemního plynu: horký chléb, ovoce, zelenina (zejména fazole, zelí, květák, zelené fazolky a hrášek), mléčné výrobky a sycené nápoje.
Výše uvedené potraviny obsahují mnoho sacharidů, které tělo nemůže plně strávit, což má za následek výskyt plynatosti. Umělé sladidlo — sorbitol má tu vlastnost, že vytváří plyn.
Žaludek nejčastěji oteče kvůli těžko stravitelné potravě, ale může to být i známka toho, že se v těle rozvíjí nebezpečné onemocnění. Pokud se často cítíte nafouklí, rozhodně byste měli navštívit lékaře a mnoho odborníků na léčbu tohoto problému doporučuje rostlinu, kterou má v kuchyni téměř každý.
Právě petržel je močopudná, antiseptická a reguluje záněty a v lidovém léčitelství je po staletí známá jako velmi léčivá rostlina.
Pokračování na další straně