Pouhé čtyři hodiny poté, co jste snědli vlašské ořechy nebo pili ořechový olej, se hladina cholesterolu a pružnost cév zlepšily, zjistili lékaři.
Pravidelný příjem vlašských ořechů je podle vědců klíčový pro maximální účinek, to znamená, že pouze pokud budete konzumovat pár vlašských ořechů nebo ořechového oleje čtyři dny v týdnu, můžete výrazně snížit riziko srdečních onemocnění.
Tento výzkum však není nejstarším doloženým případem, kdy jsou vlašské ořechy považovány za tělu prospěšnou superpotravinu.
Už staří Římané věřili, že vlašské ořechy zvyšují libido. Staří Britové používali vlašské ořechy k léčbě duševních chorob, protože vlašské ořechy považovali za dobré pro jejich vzhled podobný mozku.
Kromě toho samozřejmého – čištění a svačiny – můžete vlašské ořechy použít do salátů, koktejlů, domácích muffinů nebo energetických tyčinek.
Vaše jídlo tak bude mít další dávku neuroprotektivních sloučenin, včetně vitamínu E, folátů, melatoninu, omega-3 mastných kyselin a antioxidantů.
Pokračování na další straně