Některé z příznaků vysokého krevního tlaku mohou být: únava, bolest hlavy, zmatenost, změny vidění, bolest na hrudi, krvácení z nosu, zvonění v uších a nepravidelný srdeční tep. Alarmujícím příznakem je prehypertenze (když je krevní tlak nad normálem). Pouze polovina populace však reguluje svůj krevní tlak a to zahrnuje každého třetího dospělého

Na rozdíl od vysokého krevního tlaku závisí nízký krevní tlak na průtoku krve do srdečního svalu a mozku, který se v průběhu let mění. Při náhlém poklesu tlaku je mozek zbaven přiměřeného množství krve, což může vést k mdlobám a závratím. Odhaduje se, že tento problém má 10–20 % lidí starších 65 let. Nízký krevní tlak bez příznaků není život ohrožující, pokud si nevšimnete: dehydratace, neobvyklá žízeň, závratě, mdloby, chlad, bledost, únava, mdloby, nevolnost, deprese, nesoustředěnost a rozmazané vidění

Tomuto stavu je třeba věnovat zvláštní pozornost. Existují potraviny, které ovlivňují vysoký krevní tlak a kterým je třeba se vyhnout: potraviny s vysokým množstvím soli (zpracované a konzervované potraviny), alkohol (měli byste ho pít v normálním množství, protože snižuje krevní tlak), kofein (příliš mnoho kofeinu zvyšuje krevní tlak tlak, tak ho snižte), cukr (velké množství cukru je nebezpečnější než sůl) a omega 6 tuky (najdete je v každé balené potravině)

Co byste tedy měli jíst? Potraviny bohaté na vlákninu (jako jsou semínka, fazole, zelenina a ovoce), čaje (bílý čaj několikrát denně, protože zlepšuje tepny, snižuje krevní tlak a chrání tělo před mrtvicí), potraviny bohaté na omega-3 ( losos, lněná semínka a hovězí maso pro snížení zánětu), potraviny bohaté na draslík (jako jsou banány, avokádo, kokos a vodní meloun, protože snižuje všechny negativní účinky a snižuje krevní tlak)

Doporučuje se také hořká čokoláda (zdravá hořká čokoláda, která obsahuje méně než 200 miligramů kakaového fenolu), středomořské potraviny (mořské plody, zelenina, ovoce a omega-3 oleje), stejně jako jablečný ocet (vysoký obsah draslíku, pomáhá udržovat tělo zásadité a přirozeně snižuje krevní tlak)

Riziko vysokého krevního tlaku může vzniknout z: nedostatku fyzické aktivity, kouření, alkoholu, stárnutí, soli, nadváhy a těhotenství

Doplňky stravy mohou být: rybí tuk (protože je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, které jsou vynikající pro snížení zánětů v těle a dávka 1000 miligramů denně je dostatečná k normální regulaci krevního tlaku), česnek (to je další vazodilatátor najdete ho ve formě prášku, čerstvého i sušeného, ​​pilulek nebo v tekuté formě), hořčík (je výborný na uvolnění svalů, prospívá vysokému krevnímu tlaku a přirozeně ho snižuje), koenzym Q10 (tento antioxidant je nejlepší podporou pro zdraví srdce, snižuje cholesterol

a vysoký krevní tlak; stačí dávka 200-300 miligramů denně) a kokos (pro snížení krevního tlaku a zlepšení prokrvení mozku a srdce)

Skvělé jsou také éterické oleje (použijte sladkou majoránku,a levanduli; poprášení těchto esenciálních olejů pomáhá snížit stres). Měli byste také cvičit, abyste si udrželi váhu a snížili krevní tlak.