Bobkový list je základní a běžná kuchyňská bylina. Nejen, že dělá jídlo chutnější, ale má také silné léčivé vlastnosti.

Budeme potřebovat:

30 gramů bobkových listů. Poslouží čerstvé nebo sušené listy.

1 šálek olivového oleje.

Jak to udělat:

Nakrájejte listy. Nesekejte listy příliš jemně, 2-3krát na list.

Nalijte plátky bobkového listu do sklenice nebo zednické nádoby.

Plátky bobkového listu pokapejte olivovým olejem.

Přikryjeme a necháme nasáknout. Vyberte tmavé místo s pokojovou teplotou. Směs necháme 2 týdny louhovat. Denně lahvičku protřepejte.

Po 2 týdnech olej přefiltrujte. Listy lze vyhodit, tekutinu skladovat ve skleněné nádobě na chladném tmavém místě.

Pokračování na další straně