Bobkový list je základní a běžná kuchyňská bylina. Nejen, že dělá jídlo chutnější, ale má také silné léčivé vlastnosti.
Budeme potřebovat:
30 gramů bobkových listů. Poslouží čerstvé nebo sušené listy.
1 šálek olivového oleje.
Jak to udělat:
Nakrájejte listy. Nesekejte listy příliš jemně, 2-3krát na list.
Nalijte plátky bobkového listu do sklenice nebo zednické nádoby.
Plátky bobkového listu pokapejte olivovým olejem.
Přikryjeme a necháme nasáknout. Vyberte tmavé místo s pokojovou teplotou. Směs necháme 2 týdny louhovat. Denně lahvičku protřepejte.
Po 2 týdnech olej přefiltrujte. Listy lze vyhodit, tekutinu skladovat ve skleněné nádobě na chladném tmavém místě.
Pokračování na další straně